Morse Callgever

Met behulp van PIC microcontrollers is het mogelijk om allerlei slimme schakelingen te bedenken. Zo ook bijvoorbeeld een Morse Callgever. Op basis van de KF163-Tracker ontwerp is het relatief eenvoudig om met deze bouwsteen een Morse Callgever te maken. Het belangrijkste verschil zit 'm in de PIC firmware.

De callgever is met behulp van een PC configureerbaar. De callgever wordt daarvoor aangesloten op de RS232 poort van de PC, en met een terminal programma (bijvoorbeeld Hyperterminal) kan dan de uit te zenden text, en het interval worden ingesteld. Ook is het gedrag van de callgever instelbaar. Meerdere varianten zijn mogelijk:

  • De callgever telt continu de verstreken tijd op, en als het ingestelde interval is verstreken dan zal de volgende keer dat de zender wordt ingeschakeld, direct de ingestelde text in morse worden uitgezonden.
  • De callgever begint pas de verstreken tijd te tellen nadat de zender is ingeschakeld, en als die tijd is verstreken wordt de ingestelde text in morse worden uitgezonden. Iedere keer dat de zender wordt ingeschakeld wordt de teller opnieuw gereset.
  • De 3de optie is gelijk aan de 2de, maar dan wordt na de eerste 15 seconden van iedere doorgang ook nog eens de ingestelde text in morse worden uitgezonden.
  • Desgewenst kan de callgever aan het einde van iedere uitzending de letter 'K' in morse uitzenden.

Het bouwpakket bestaat uit een print incl. onderdelen. De afmetingen van het printje zijn slechts 36x24mm. Het bouwpakket is eenvoudig te samen te bouwen, en heeft één afregelpunt, nl. een instelpotmeter waarmee het audio uitgangsniveau kan worden ingesteld.

Bestel via e-mail

Bouwpakket Morse Callgever, MORSEID-KIT.
€ 18,95 (Excl. verzending)
€ 5,95 (behandel- verzendkosten track&trace NL)

Van vrijdag 12 november t/m zondag 5 december zijn wij gesloten. Gedurende deze periode worden geen bestellingen verstuurd. Vanaf maandag 6 december zijn wij weer tot uw dienst.

Bestellen kan eenvoudig via e-mail met hierin de artikelen die u wenst te bestellen en het afleveradres. Boven genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Betaling via bank is de meest voordelige manier van betalen. Bank gegevens vindt u hier. Betalingen via PayPal is de beste manier (maar iets duurder dan een overschrijving) als u de bestelling zo snel mogelijk wilt hebben. PayPal accepteert de belangrijkste credit cards, en biedt een aantal andere wijzen van betalen. Als u nog geen PayPal account heeft kunt u die tijdens het bestellen aanmaken. Lees ook de verzendcondities.

EZ Kits illumicon

Verzending

Nadat Uw betaling ontvangen is wordt Uw bestelling zo snel mogelijk verstuurd. Vaak nog dezelfde dag, maar uiterlijk binnen 3 dagen, tenzij er bij het artikel op de web-site een levertijd is vermeld.

Verpakking- en verzendkosten worden bepaald door het gewicht of omvang van het artikel. In principe worden alle zendingen binenn Nederland als pakket verstuurd. Brievenbuspost i uitzonderlijke gevallen nadat overleg heeft plaatsgevonden tussen klant en EZ Kits.

Risico Verzending

ILLUMICON is niet verantwoordelijk voor het zoekraken en/of beschadigen van uw bestelling tijdens verzending. Zodra wij het pakket aanbieden bij TNT gaat het risico van beschadiging en verlies over op de klant.

Eigendomsrecht

ILLUMICON blijft volledig eigenaar van een verkocht artikel tot het moment waarop de koopprijs volledig is voldaan en voor verzending is aangeboden bij de vervoerder.


www.ezkits.eu
© 2008 Arno Verhoeven nl/morseid.shtml, 2010-05-19